Πολιτιστική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» διοργάνωσε με τη συνεργασία της εταιρίας μας συνέδριο με θέμα «Πολιτιστική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση» που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαϊου 2010 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου με την επιστημονική συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης και χάραξης μακροπρόθεσμης πολιτιστικής πολιτικής.


4ο Συμπόσιο Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας

Η εταιρία μας ανέλαβε τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Συμποσίου της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών μεταξύ 28 και 31 Μαϊου 2003. 

 

 

5ο Συμπόσιο Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας

Η εταιρία μας συμμετείχε στη διοργάνωση και τη γραμματειακή υποστήριξη του 5ου Συμποσίου της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου 2008.

 

 

Χάρτα Του Αιγαίου

Η εκδήλωση ”Προς μια Πνευματική Χάρτα του Αιγαίου” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Η εκδήλωση αποτελούσε την επίσημη αναγγελία της πρωτοβουλίας Κίνησης «Προς μια Πνευματική Χάρτα του Αιγαίου», χωρίς πολιτική-κομματική απόχρωση, ως μια πρόκληση-πρόσκληση στις δυνάμεις του πνεύματος της Χώρας και παρουσιάστηκε από μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σκοπός της Κίνησης είναι η συλλογική προσφορά γνώσης και η παρέμβαση στην ουσία της Παιδείας που αφορά στην Ηθική συμπεριφορά έναντι του εαυτού μας, των συνανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Time Heritage είχε την ευθύνη της εκδήλωσης από οργανωτικής πλευράς.

Ημερίδα: "Κιβωτός Κειμηλίων"

Τη Δευτέρα 1/12/08 και ώρα 11.30-16.00 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας η Ημερίδα «Κιβωτός Κειμηλίων: η προστασία της εκκλησιαστικής πολιτιστικής κληρονομιάς και οι προκλήσεις της εποχής μας». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Φανερωμένης Λευκάδος και στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση και Αποκατάσταση Εκκλησιαστικού Αρχειακού και Μουσειακού Υλικού της Ι.Μ.Φανερωμένης Λευκάδας» και συγκεκριμένα του υποέργου «Δράσεις Προβολής και Αξιοποίησης των Αποτελεσμάτων του Έργου». Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και την υλοποίηση του υποέργου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου η Time Heritage.

Στην ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.Θεόφιλος, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Λευκάδος κ. Σολδάτου κ. Α.Μήτσου, ο Νομάρχης Λευκάδος κ. Αραβανής, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Φέτσης και ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ι.Μ.Φανερωμένης Λευκάδος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας.

Οι ανακοινώσεις κάλυπταν το θέμα της Προστασίας Πολιτιστικής κληρονομιάς από διάφορες οπτικές γωνίες. Συγκεκριμένα μίλησαν οι:

η κα.Καλιαμπέτσου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου Αρχαιοτήτων, με θέμα Προστασία αρχαίων κινητών μνημείων κατά τον αρχαιολογικό νόμο-διακρίσεις μνημείων εκκλησιαστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα

ο κ. Ν. Καραμέτος, συντηρητής βιβλίων, με θέμα Η σημασία της συντήρησης παλαιτύπων

ο δρ. Χ. Καρύδης, συντηρητής, με θέμα Προληπτική συντήρηση εκκλησιαστικών έργων τέχνης: πρακτική και ηθικά ερωτήματα

ο κ. Κ. Λαζαρίδης, αγιογράφος, με θέμα, Η αγιογραφία ως τέχνη και ως επάγγελμα

και ο δρ. Ν. Ζαχαριάς, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος- Επ. Καθ. Παν/μίου Πελοποννήσου, με θέμα Πολιτισμική Κληρονομιά: Ο Κοινός Τόπος Συνάντησης των Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών Μέσα Από Διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Την εκδήλωση έκλεισε η δρ. Α. Καμάρα, εκπρόσωπος της εταιρίας TIME Heritage, συνοψίζοντας τις δράσεις προβολής του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ι.Μ.Φανερωμένης και διατυπώνοντας προτάσεις για μελλοντικές δραστηριότητες.

Φωτογραφικό Αρχείο

Ανάπτυξη: Diadrasis Logo